GÜNÜN MUHABİRİ

Abdullah Karakuş

Milliyet

Abdullah Karakuş

Diyarbakır Sur başta olmak üzere bölgede 6 ilde süren yoğun olaylar yaşanıyor.

Bu olaylar her gün gazetelerde, medya organlarında yer alıyor ama olayın bir de çok da görünmeyen yüzü var. Öğrenciler...

PKK terörü nedeniyle bölgede okuyan üniversite öğrencileri eğitimlerini dondurmaya başladı.

Milliyet'in bugünkü manşetinde yer aldı haber "Eğitime Terör Kıskacı" başlığıyla.

Bölgedeki üniversite öğrencilerinin durumunu Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu ile görüşen Milliyet'in deneyimli muhabiri Abdullah Karakuş'un verdiği bilgiler hem dikkat çekiyor hem de korkutucu tabloyu açığa çıkartıyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Aksu, Diyarbakır'da 2 bin üniversite öğrencisinin eğitimini dondurduğunu söylüyor:

“Çoğu öğrencimiz kayıt dondurdu. Memleketlerine geri döndü. Bu eğitime ciddi manada engel oldu. O bölgenin gelişmesine de zarar. Bölgedeki rektörlerle ayrı ayrı konuştum. Bütün Güneydoğu’daki üniversitelerde kayıt dondurup bu dönem okuluna gitmeyen öğrenci sayısı çok ciddi bir yekun tutuyor. Sadece Diyarbakır’da 2 bin kişi olduğunu duydum. Diğer illeri de düşününce rakam artıyor. Aileler PKK teröründen çocuklarını korumak için çekiyorlar. Güvenliği olan, devletin kontrolünde olan ve herhangi bir eylem olmayan illerde böyle sorun yok. Tamamen PKK terörüyle alakalı bu eğitim engeli. İnşallah biran önce ortadan kalkar...”

Abdullah Karakuş da, sorunun bugüne dek farketmediğimiz bir boyutuna parmak basan haberi ile günün muhabiri olmayı hakediyor.


ÇOK OKUNANLAR