RÖPORTAJ

Abdullah Gül veto etmediği internet yasası için ne dedi?

Abdullah Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever'in çıkacak olan kitabında çarpıcı bölümler var. Bunlardan birisi de Gül'ün veto etmediği internet yasasıyla ilgili görüşleri.

Abdullah Gül veto etmediği internet yasası için ne dedi?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever geliyor. Sever, Çankaya'da yaşadıklarını kitaplaştırdı. Kitapla ilgili Hürriyet'ten Çınar Oskay'a konuşan Sever, Gül'ün internet yasasını neden veto etmediğini de açıkladı. 

Sever, Gül'ün internet yasası için: "“Keşke veto etseydim. Düzeltmeler sonuçta işe yaramadı”  diye düşündüğünü söyledi.

İşte röportajın o kısmı:

Bu süreçteki sosyal medya yasaklarına nasıl baktı?

- Aklı almadı. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dünyada yasaklamanın mümkün olmadığını açıklamıştı. Yasak gelince açığa düşmüş oldu. “Yasağı ilk ben deleceğim” dedi, tweet attı.

Danışmanları olarak “İnternet yasasını veto edin” diye yalvarmışsınız. Neden?
- Türkiye parlayan bir yıldızdı. Bu adımlarla yıldız sönmeye başladı. Cumhurbaşkanı’nı güvenilir bulanların oranı yüzde 76, 78’e kadar çıkmıştı. Bu olaylar sonrası ona destek de azaldı. Kaybeden hem Türkiye hem Gül oluyordu.

Neden veto etmedi peki? 
- Anayasaya aykırı iki not tespit edildi. “Bunları değiştirin” dedi. İkinci bir torba kanunda değişiklik yapılacaktı. Önce bunun onaylanması gerektiği söylendi. O da onaylayıp değişikliklerin önünü açtı. Tabii algı farklı oldu. Twitter, Facebook, YouTube yasakları geldi. “Keşke veto etseydim. Düzeltmeler sonuçta işe yaramadı” diye düşündü.

ÇOK OKUNANLAR