MEDYA KÖŞESİ

Abdulkadir Selvi'den "sandık darbesi" diyenlere ağır benzetme

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul'da oyların yeniden sayımı devam ederken çıkan sonuçlar için "sandık darbesi" ifadesini kullananlara tepki gösterdi.

Abdulkadir Selvi'den "sandık darbesi" diyenlere ağır benzetme

İstanbul'da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti'den gelen itirazlar neticesinde bazı yerlerde yeniden sayım yapılıyor. 

Seçimin ardından özellikle İstanbul'da sonuçların böyle olmasını "organize bir operasyona" bağlayan bazı gazete ve yazarlar oldu. 

Star gazetesi manşetinden "sandık darbesi" ifadesini kullanırken Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül de sık sık bunun "seçim üzerinden bir darbe" olduğunu belirtti. 

Yıllarca Yeni Şafak Ankara Temsilciliği yapmış Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise bugün "darbe" söylemlerine sert bir tepkiyle karşı çıktı. 

"12 MART'TA CUNTACILARLA İŞ TUTAN BAZI GAZETECİLER"....

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında 31 Mart seçimleri için darbe ifadesini kullananları "12 Mart'ta cuntacılarla iş tutan bazı gazetecilere" benzetti. Onların da zamanında " “sandıksal demokrasi”, “cici demokrasi” diye seçimleri küçümsediklerini belirtti. 

Ardından da sandıktan çıkan sonuca saygı duyulması gerektiğinin altını çizerek, "Eğer sandıktan darbe çıksa “Muhtar bile olamaz” denilen Erdoğan, bu ülkede cumhurbaşkanı olabilir miydi? Peki 31 Mart yerel seçimlerinde Erdoğan’a verilen yüzde 52 oy ne anlama geliyor? Cumhur ittifakının yüzde 52’si de sandık darbesi mi?" diye sordu. 






12 Mart’ta cuntalarla iş tutan bazı gazeteciler,O zihniyete karşı hep milli iradenin kavgasını verdik.

İstanbul’da CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun önde çıkması üzerine “yarı aydınlar” bu kez muhafazakâr kesimde ortaya çıkmaya başladı. Seçim sonuçlarını “sandık darbesi” olarak ilan ettiler. Seçimler ne zamandan beri “sandık darbesi” oldu?

Hani 14 Mayıs 1950 seçimleri ak devrimdi? Tek parti yönetimine karşı “Yeter! Söz milletindir” diyen 14 Mayıs seçimleri de bir sandık darbesi mi? 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül bir sandık darbesinin sonucu muydu? 28 Şubat sandıktan çıkan Erbakan’ın elinden iktidarı alma girişimi değil miydi?

Eğer öyle olsa bu ülkede Erbakan başbakan olabilir miydi?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar