GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Abdulkadir Selvi

Yeni Şafak

Abdulkadir Selvi

Günün en bomba kulislerinden birisi Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Abdülkadir Selvi'den geldi.

İmralı'da Abdullah Öcalan'ın yanında bulunan 5 mahkumdan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş'ın Silivri'ye nakledilmesi büyük yankı uyandırmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde basın toplatısı düzenleyen HDP'li Sırrı Süreyya Önder, "Öcalan üzerinde bir tecrit geliştirmek onun can güvenliği ve sağlık koşulları hakkında kendi halkını, örgütünü endişeye sürüklemek savaşa davetiye çıkarmaktır." ifadelerini kullanmıştı.

"Öcalan tecrit edildi" iddialarına konu olan olaya ilişkin çarpıcı bir kulis, çözüm sürecini yakından takip eden isimlerden Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'den geldi.

"İki mahkumun gönderilmesini Öcalan'ın istediği yönünde şeyler geldi kulağıma. Havalandırmaya çıkıldığı zaman Öcalan'la aralarında, ”Alevilik” konusundaki yaklaşımdan dolayı bir tartışma yaşanmış, Öcalan'ın Aleviliği bir kültür meselesi olarak görmesine itiraz etmişler.

Ayrıca Öcalan'ın iki mahkumla ilgili bazı kuşkularının oluştuğu söyleniyor. İki mahkumun ziyaretçileri aracılığıyla taşınan mesajlardan rahatsız olmuş. Daha da önemlisi, iki mahkumun ziyaretçileri aracılığıyla kendisi hakkında dışarıya mesaj ilettiği kuşkusuna kapılmış.

Abdulkadir Selvi, bu bomba kulisle günün en çok konuşulan yazılarından birine imza atıyor ve günün köşe yazarı oluyor.
ÇOK OKUNANLAR