MEDYA KÖŞESİ

Abdulkadir Selvi kayyım kararının perde arkasını yazdı! Meğer...

HDP'li 3 büyükşehir belediye başkanının yerine kayyım atanması gündeme bomba gibi düştü. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi kayyım kararının perde arkasını yazdı.

Abdulkadir Selvi kayyım kararının perde arkasını yazdı! Meğer...

İçişleri Bakanlığı'nın HDP'li belediyelere kayyım ataması tartışmalara neden oldu. Kayyım kararının doğru olduğunu düşünenler bir tarafta yanlış bir karar olduğunu savunanlar bir yanda...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neden kayyım atandığını canlı yayınlarda anlatıyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugün köşesinden kulağına gelen bir kulisi okurlarıyla paylaştı. 

Selvi'nin duyumlarına göre 
üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasının nedenleri arasında bu belediyelerin Kandil’in kontrolüne girdiği yönündeki bilgiler yatıyor.

Selvi'ye konuşan bir yetkili, 
“Dağa adam göndermeye başladılar” demiş.

Abdulkadir Selvi bu bilgiyi paylaştıktan sonra kendi yorumlarını da şöyle ekliyor köşesine;

Belediyeler HDP’nin yerelde iktidar alanı. Adamlarını yerleştiriyorlar, ihaleler yapıyorlar. Bunun anlaşılabilir tarafı var. Ama belediye ile terör ilişkisi kabul edilemez. Belediyenin görevi Kandil’e adam göndermek değildir. Bir dönem PKK’nın yollara yerleştirdiği patlayıcıların belediye araçları tarafından kazılan çukurlara konulduğu, belli olmaması için üstünün yine belediye tarafından asfaltlandığı tespit edilmişti. Bunu hiçbir demokrasi kabul etmez. New York Belediyesi tarafından El Kaide’ye eleman temin edildiği ya da Madrid Belediyesi’nin ETA militanlarının yola patlayıcı yerleştirmesine destek verdiği düşünülebilir mi? Seçilmişlerin terör ve şiddetle işi olamaz. Benim en büyük kırmızı çizgim budur.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar