GÜNDEM

ABD'nin yeni Cemal Kaşıkçı planı! Candaş Tolga Işık açıkladı

Cemal Kaşıkçı hakkında ABD Başkanı Donald Trump'ın "Gazeteci öldürdü diye onları cezalandırmayız.” açıklamasını Posta yazarı Candaş Tolga Işık köşe yazısında yorumladı.

ABD'nin yeni Cemal Kaşıkçı planı! Candaş Tolga Işık açıkladı

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluguna 2 Ekim'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı gündemdeki yerini koruyor. Öldürüldüğünö yönelik iddialar ağırlık kazanırken, ABD ve Suudi Arabistan'ın hamleleri kafaları karıştırdı. Kaşıkçı olayını bugünkü köşesinde kaleme alan Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, şu ifadeleri kullandı:

DETAYLI İZİN YOK
"Suudi Arabistan konsolosluğu İstanbul polisinin detaylı olay yeri incelemesine izin vermiyor. Soruşturmaya yardımcı olacaksan yapacağın iş basit: ABD istese o izin 3 dakika içerisinde bizzat Suudi Arabistan Kralı’nın imzasıyla çıkartılır. Her ne hikmetse Türkiye dışında kimse bu topa girmiyor. ABD Başkanı Trump, önceki gün mikrofonların karşısına geçti ve dedi ki “Suudi Arabistan bizden 110 milyar dolarlık askeri malzeme alıyor. Bu da iş sahası yaratıyor. Gazeteci öldürdü diye onları cezalandırmayız.”

DOSYANIN KAPATILMASI KARŞILIĞI ABD FATURA KESECEK
Amerika bu dosyanın kapatılması karşılığında Suudi Kral’a ne kadar fatura kesecek bilmiyoruz. Ama hadisenin özeti tam olarak budur: Cemal Kaşıkçı dosyası Amerikan-Suudi iş birliğiyle kapatılmaya çalışılıyor."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar