GÜNDEM

AA yayınlarıyla barış ortamına katkıda bulunmaktadır

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, dünya barışına katkıda bulunduklarını iddia etti.

AA yayınlarıyla barış ortamına katkıda bulunmaktadır

Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezince düzenlenen "Türk-Rus İlişkileri" temalı 7. Uluslararası Karadeniz Sempozyumu başladı.

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, burada yaptığı konuşmada, sempozyuma katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin en stratejik konularından biri olan Rusya ile ilişkileri üzerine Giresun Üniversitesinin uluslararası bir sempozyum düzenlemesinin takdire şayan ve güçlü bir vizyonu işaret ettiğini belirten Özkaya, programın Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere olumlu katkılar sağlamasını diledi.

AA'nın, Suriye, Irak, Filistin, Arakan, Afrika ve Asya'daki tüm sorunlu bölgelerde yer aldığına dikkati çeken Özkaya, "Yayınlarıyla barış ortamına katkıda bulunmayı sürdürmektedir. Ayrıca FETÖ, PYD ve PKK gibi bizi içe kapatıp küresel vizyonumuzu daraltma amaçlı terör yapılanmalara karşı da güçlü bir habercilik ortaya koyarak önemli bir misyon üstlenmektedir." dedi.

"Anadolu Ajansı 2012 yılında Rusça haber servisini başlatmıştır"
Özkaya, Anadolu Ajansı'nın, 2012 yılında Rusça haber servisini başlattığını aktararak, şöyle konuştu:

"Bakü, Moskova ve Ankara'da Rusça haber yazan muhabirler görevlendirerek Rusya gündemini Rusça olarak takip etmekte. Ayrıca Rusya'da Kazan, St. Petersburg ve Rostov gibi önemli şehirlerden haberci ağı ile haber, görüntü ve fotoğraf servisi sağlamaktayız. Rusya'nın, özellikle enerji alanındaki küresel rolü göz önünde bulundurularak Moskova'da enerji haberlerine yoğunlaşan enerji muhabirleri de istihdam etmiştir."

Büyükelçi Karlov'a düzenlenen suikast
Türkiye Rusya ilişkileri normale dönme eğilimindeyken Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastın bunu sabote etmeye dönük olduğuna işaret eden Özkaya, şunları söyledi:

"Foto muhabirimiz o esnada orada bulunup fotoğraflarını çekebilmiş olmasına rağmen müteveffa büyükelçinin ailesini ve Rus kamuoyunu rahatsız edecek görüntüleri dünyaya servis etmekten kaçındık. Bu krizin aynı zamanda bizlere bir kez daha böyle durumlarda medyanın rolünü, doğru, dengeli ve güvenilir haber akışının önemini ve belki de en önemlisi sağduyulu kriz haberciliğine duyulan ihtiyacı göstermiştir."

Özkaya, "Anadolu Ajansı, kriz öncesi dönemde olduğu gibi kriz sonrasında da Türkiye ile Rusya arasında devam eden çok büyük çaplı yatırımlar, ticari ve askeri ilişkilerle enerji alanlarındaki haberleriyle iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlamaya çalışmıştır." dedi. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar