TV HABER

A Haber'in görüntüleri dünya gündeminde

Dünya televizyonları A Haber'in görüntüsünü servis etti. Aralarında El Cezire İngilizce, El Cezire Arapça ve "Sky News"in olduğu televizyonlar, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son görüntülerini A Haber logosuyla yayınladı.

A Haber'in görüntüleri dünya gündeminde

A Haber, Kaşıkçı'nın öldürülmeden önceki son anlarına ulaştı. Tüm dünya, Kaşıkçı'nın o görüntülerini A Haber aracılığıyla izledi. Katar merkezli El Cezire İngilizce ve El Cezire Arapça Kaşıkçı'nın A Haber logolu son görüntülerini izleyicilerine ulaştırdı. İngiltere merkezli "Sky News" de  A Haber'in ulaştığı o görüntüleri yayınladı.

Görüntülerde, sabaha karşı Cemal Kaşıkçı ve nişanlısı Hatice Cengiz'in birlikte alışverişten döndüğü anlar yer alıyor. Daha sonra evden ayrılan Kaşıkçı ve nişanlısı tekrar eve giriş yapıyor.

Kaşıkçı bu görüntülerden yaklaşık 24 saat sonra Suudi Konsolosluğunda öldürülmüştü.

 DÜNYA KAŞIKÇI SORUŞTURMASINI A HABER’DEN İZLİYOR

ahaber

A Haber tüm dünyanın gündemine oturan Kaşıkçı'nın öldürülmeden önceki son anlarına ulaştı. A Haber’e özel görüntüleri, 290 dünya televizyonu ve yüzlerce internet sitesi kaynak olarak kullandı.

ahaber

20 gün boyunca dünya soruşturmayı A Haber'den takip etti. A Haber ekipleri bir sonraki aşamada Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmeden sadece 31 dakika önceki görüntülerine ulaştı.

ahaber

Ve delillerin yok edildiği o anlar… Dünya bu görüntüleri de ilk kez ve sadece A Haber'de gördü. 3 Ekim’i 4 Ekim’e bağlayan gün ve gece Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunun arka bahçesinde yakılan ateş delilleri yok etmek için sac bidondan yükselen alevler yükseliyor.

Ve bir özel görüntü daha... Öldürüldüğü günün öncesinde İstanbul’a 28 Eylül’de bir kez daha geldiği tespit edilen Kaşıkçı, o günün sabahında saatler 9:20'yi gösterdiğinde Fatih Belediyesi'ne giriş yapıyor. Burada Evlendirme Dairesi'ne başvuru yapan çift, işlemlerinin ardından Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gitmek için taksiye biniyor.

İlk kez ve sadece A Haber'de yayınlanan infaz timinin görüntüleri de dikkat çekici. 'İnfaz timi' lideri Mutreb'in yeni görüntüleri A Haber'de ortaya çıktı. 'İnfaz Timi'nin İstanbul’a geldiği o görüntülerde cinayetin üzerindeki sır perdesini aralayacak gibi görünüyor.

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar