GÜNDEM

A Haber Afrin'de resmen tarih yazıyor

Afrin Operasyonunu canlı canlı aktaran A Haber , diğer haber kanallarına adeta nal toplatıyor..

A Haber Afrin'de resmen tarih yazıyor

Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, haber kanallarının Afrin operasyonu karnesini çıkardı.

Yüksel Aytuğ, Abdülhalik Çimen yönetimindeki A Haber kadrosunun, haberin olduğu her noktada olduğunu vurguladı.

İşte Yüksel Aytuğ'un bugünkü yazısından bir bölüm:

A Haber, Afrin’de attığını vuruyor

Körfez harekatı, CNN International kanalının yıldızını parlatmıştı. Dünya, Bağdat'ın bombalanmasını 'canlı' izlemiş; bir otelin terasından yayın yapan muhabir Peter Arnett, dünyanın en popüler gazetecisi haline gelmişti. İkinci harekat da Türkiye'nin ilk haber kanalı NTV'nin tüm ülkede yaygınlaşmasını sağlamıştı. Afrin harekatı ise zirvedeki a Haber'in rakipleriyle arasındaki farkı daha da açtı.

Türkiye, 20 gündür süren Afrin harekatı'nı a Haber'den izliyor. Bunu sadece Kantar Medya'nın reyting ölçümlerinden değil, çevremdeki insanların konuşmalarından da anlıyorum. Çünkü haber neredeyse, a Haber orada. Neredeyse verdiği tüm haberler 'özel' ve 'yerinden'.

Abdülhalik Çimen yönetimindeki 25 kişilik muhabir ve kameraman ordusu, gerçek bir 'haber timi' gibi çalışıyor. Harekat haberleri 24 saat süreyle kesintisiz olarak sadece bu kanalda ekrana geliyor. A Haber; sadece Türk Silahlı Kuvvetleri ve hükümetin resmi açıklamaları, ajans bültenleri ile yetinmiyor.

Harekatta ne olduysa, hatta 'ne olacaksa' anında izleyicisine ulaştırıyor. Bunu yaparken de Mehmetçiği tehlikeye düşürecek, düşmanın işine yarayacak istihbarat vermekten özenle kaçınmasını da biliyor.

Yüksel Aytuğ'un yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar