GÜNDEM

500 bin Radikal bulundu!

Radikal gazetesinin "Savaşma Konuş diyen 500 bin Radikal aranıyor!" kampanyasında 500 bin imzaya ulaşıldı. Şimdi sıra Eyüp Can'da...

500 bin Radikal bulundu!

GAZETECİLER.COM - "Türkiye, 30 yıldır Türk’ü ve Kürt’ü ile suskun. Oysa artık Türk-Kürt birlikte “Şavaşma konuş” diye haykırma zamanı."

Bu cümleler Radikal gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can'ın 2 Kasım tarihli köşesinden. "Türkiye yıllar sonra ilk kez açıkça sorunlarını konuşmaya başladı. Biraz olsun konuşulabildiği için saldırıyı yapan her kimse üstlenmekten bile korkuyor. Şimdi bu kirli savaşa cesaretle konuşarak karşı konulabileceğini gösterme anı..." diyen Can, İspanya örneğini hatırlattığı yazısında şöyle diyordu:

500 BİN RADİKAL ARANIYOR!


“Ne konuşulacak, kim konuşacak, nasıl konuşulacak?” Buna sizler karar vereceksiniz. Biz bugünden itibaren bir ay boyunca neden konuşulması gerektiğini anlatacağız. Gündemin kısır ve yüzeysel döngüsüne takılmadan “Savaşma konuş” diyen 500 bin radikal arayacağız."
‘Söz karşısında boynu bükülmüş, namlusu eğilmiş silahla’ tüm taraflara mikrofon tutacağız. İmza, öneri ve duyarlılığınızı bekleyeceğiz.
İspanya 1 milyon kişiyle silahları susturdu, Türkiye “Savaşma konuş” diyen 500 bin imzayla silahları üç beş aylığına değil bir daha konuşmamak üzere neden susturmasın?"

1 AYDA 500 BİN İMZAYA ULAŞILDI

Radikal
'in başlattığı kampanya 1 ay içinde 500 bin imzaya ulaştı. 500binradikal.com adresinde bugün itibariyle 524.123 kişi "Savaşma Konuş" dedi. Şimdi gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can'ın TBMM Başkanı'na bu barış çağrsını teslim etmesi bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR