GÜNDEM

4 Hürriyet yazarına hangi gazete sahip çıktı?

Yazı günleri teke indirilen 5 Hürriyet yazarından 4'üne bir gazete sahip çıkarken, bir yazar geçmişteki tercihleri yüzünden kimseden destek göremiyor.

4 Hürriyet yazarına hangi gazete sahip çıktı?

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Hürriyet Gazetesi uzun yıllardır bünyesinde köşe yazarlığı yapan 5 isimle ilgili radikal bir karar aldı. Gazetenin bazı yazarının yazı günü teke indirildi. Birinin köşesi tamamen kaldırıldı. Yazarlara günlük Aydınlık gazetesi sahip çıktı ve çağrı yaptı ama bir isim hariç.

5 YAZARA TIRPAN

Gazetede aynı zamanda yazıişleri müdürlüğü görevini yürüten Tufan Türenç'in köşe yazılarına son verilirken, Özdemir İnce, Cüneyt Ülsever, Hadi Uluengin ve Rahmi Turan'ın ise haftalık yazı sayıları bire indirildi.

Beş gazetecinin "tırpan"lanması kararı Enis Berberoğlu yönetimindeki Hürriyet Gazetesi'nin yayın politikasında anlamlı bir değişiklik olarak yorumlandı.

Kulislerde konuşulanlara göre Berberoğlu'nun bu isimleri göreve başladığı günden beri istemiyordu.

AYDINLIK'TAN ÇAĞRI

Yönetimin tırpanladığı yazarlardan 4'üne Aydınlık gazetesi sahip çıktı ve ilginç bir çağrı yaptı. Dün birinci sayfasından "Hürriyet'te Sansür" başlığı ile yayınladığı haberde "Turan, Türenç, İnce ve Ülsever'i Aydınlığa çağırıyoruz" spotu kullanıldı.

Deneme

ÇAĞRILMAYAN YAZAR KİM?

Hürriyet gazetesinde yazı günü teke indirilen ancak Aydınlık'ın çağırmadığı yazar ise Hadi Uluengin. Gençliğinde Doğu Perinçek'in genel başkanı olduğu TİİKP çizgisinde siyaset yapan ve 1978-1979 yıllarından Aydınlık gazetesinin Brüksel temsilciliğini üstlenen, ancak 12 Eylül sonrasında bu çizgiyi ağır bir dille suçlayan ve Perinçek ile eski arkadaşlarına "Maocu Bozkurt" lakabını takan Uluengin, Aydınlık çevresi tarafından yıllardır "dönek" olarak eleştiriliyordu.

Uluengin, referandum süreci öncesinde de Cihangir'de bir kafede haftalık Aydınlık dergisi satan bir grup ile kavga etmişti.

CİHANGİR'DE AYDINLIKÇILARLA KAVGA

Aydınlık dergisi satan bir kişinin, “ABD’nin referandum planına hayır. Aydınlık yazıyor” şeklindeki sözleri üzerine kafede oturmakta olan Hadi Uluengin, satıcıya müdahale ederek, “Sana buraya gelme demiştim. Burası özel mülkiyet. Dışarı çık” demişti. Dergi satıcısı ise “Sen kim oluyorsun? Çıkmayacağım” diyerek itiraz edinde sert bir tartışma yaşandı.

Uluengin, “Sana burada Ergenekon propagandası yaptırmam” diye bağırmış,  satıcı ise Uluengin’e “dönek” diye karşılık vermişti.

Bu söze sinirlenen Uluengin, “Ne diyorsun sen lan?” diye satıcının üzerine yürümüş, Kafede bulunanlardan birinin “Adam dergi satıyor. Senin gibi ülkeyi satmıyor” sözleri üzerine yaşanan gerginlik doruk noktasına ulaşmıştı.  Aydınlık dergisi satıcısı ile Uluengin arasındaki atışma, el kol hamlelerine dönüşünce, kahvedeki diğer kişiler müdahale etmiş ve kavga büyümeden önlenmişti.

ÇOK OKUNANLAR