KİTAPLIK

4 ABD Başkanının danışmanından iki Türkçe kitap birden

Matbuat Yayın Grubu, Bruce Riedel’in iki ayrı kitabını Türk okurlarıyla buluşturuyor: “Ne Kazandık: Amerika’nın Afganistan’daki Gizli Savaşı 1979-1989" ve "Kıyametin Eşiğinde: ABD, Hindistan ve Pakistan Sarmalı”

4 ABD Başkanının danışmanından iki Türkçe kitap birden

GAZETECİLER.COM - Matbuat Yayın Grubu, Bruce Riedel’in iki ayrı kitabını Türk okurlarıyla buluşturuyor: “Ne Kazandık: Amerika’nın Afganistan’daki Gizli Savaşı 1979-1989" ve "Kıyametin Eşiğinde: ABD, Hindistan ve Pakistan Sarmalı”

Matbuat Yayın Grubu kurgu dışı kitaplarını yayınladığı İyidüşün Serisi’ndeki yayın portföyüne iki önemli dış politika kitabını daha ekledi. 

Geçmişte dört ABD başkanına Güney Asya ve Ortadoğu danışmanlığı yapan Bruce Riedel, her ikisi de halen İstihbarat Direktörlüğü’nü yürüttüğü Brookings Enstitüsü yayınlarından çıkmış olan iki kitabının çevirisi ile Türkçe kitaplıklarda yerini alabilecek. 

Bruce Riedel CIA analisti olarak girdiği istihbarat dünyasında Beyaz Saray dâhil çeşitli görevlerde bulunduktan sonra emekli oldu. Sonuncusu Obama olmak üzere dört ABD başkanına Güney Asya ve Ortadoğu danışmanlığı yaptı. 

ABD'NİN AFGANİSTAN'DAKİ GİZLİ SAVAŞI

Tecrübe ve birikimlerini ortaya koyduğu kitapları Brookings Enstitüsü’nce yayınlanan Riedel’in Türkçeye çevrilen ilk kitabı Ne Kazandık: ABD’nin Afganistan’daki Gizli Savaşı 1979-1989 ismini taşıyor. Kitap, Rus işgaline karşı direnişe geçen mücahit grupların desteklenme kararının arka planını, Pakistan, Suudi Arabistan ve ABD İstihbarat Örgütlerinin bu destekteki işbölümüne ilişkin süreçleri bütün aşamalarıyla ortaya koyuyor. Günümüzün sıcak tüm Ortadoğu gelişmelerinin kökeninde yer aldığı iddia edilen bir coğrafya ve bir dönemin panoraması, zengin anekdotları ve analitik çerçevesi ile bu kitapta sıkı bir şekilde ele alınıyor.

ABD, HİNDİSTAN VE PAKİSTAN

Riedel’in Kıyametin Eşiğinde: ABD, Hindistan ve Pakistan Sarmalı ismini taşıyan ikinci kitabı, ABD’nin Asya özelindeki dış politikası ve özel olarak Hindistan ve Pakistan’la ilişkilerinin detaylı bir analizini yapıyor. Kitapta, Asya’nın nükleer iki gücü arasındaki gerilimin ABD dış politikasında yarattığı sıkıntılar ve denge sağlamada başarılı ve başarısız durumları masaya yatırıyor. ABD başkanlarının görev dönemleri bağlamında ele alınan ilişkilerin tarihi uzmanca bir şekilde özetlenmiş ve özgün çıkarımlarla desteklenmiş. 

Matbuat Yayın Grubu’nun Yayın Yönetmeni Onur Yılmaz söz konusu kitaplara ilişkin olarak şunları söylüyor: “Bruce Riedel’in iki kitabı ABD’nin Asya politikalarına giriş mahiyetinde ele alınabilecek ve etkileri Asya’dan çıkıp Ortadoğu’ya ve tüm dünyaya yayılan oluşum ve olayların niteliğine nüfuz etmek için oldukça elverişli bir açıklama çerçevesi sunuyor”.

Matbuat Yayın Grubu Hakkında

2014 yılı Ağustos ayında yayın dünyasına iddialı bir portföy ile katılan Matbuat Yayın Grubu, kurgu ve kurgu dışı türünden yayına hazırladığı kitapların yanı sıra yer verdiği özel dizilerle öne çıkıyor.

Matbuat, çeviri kurgu kitaplarını Paspartu serisi altında toplarken, genç yazarları teşvik amacıyla Kırkikindi serisi altında Türk edebiyatının örneklerine yer veriyor. İyidüşün serisi başlığı altında ise telif ve tercüme kurgu dışı kitaplar toplanıyor. Matbuat bu üç serinin yanında merhum yazar, fotoğrafçı ve yapımcı Servet Somuncuoğlu'nun kitaplarının da dağıtımı ve yeniden basımını yapıyor.

Satışlarını Beyoğlu'ndaki ofisinden ve kendi web sitesi üzerinden yapan Matbuat Yayın Grubu'nun tüm kitapları, www.matbuat.com.tr adresinde okuyucularla buluşuyor.

ÇOK OKUNANLAR