REKLAM

2011 mobil reklamcılık yılı olacak

ABD Reklamcılar Derneği ve Mobil Reklamcılık Derneği'nin yaptığı ortak araştırmaya göre 2011'de markalar etkisinden emin olmadıkları halde mobil reklamlara ağırlık verecekler.

2011 mobil reklamcılık yılı olacak
Neredeyse bütün büyük markalar bu yıl mobil reklama geçtiğimiz senelere göre daha fazla bütçe ayırıyor. Fakat araştırmaya göre, bu markalar mobil reklamın satış üzerinde direk etkisinden de şüpheliler.
 
Reklamcıların yüzde 88'i bu yıl mobil reklam konusunda aktif olacaklarını dile getiriyor. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 66 artış gösteriyor. Reklamcıların dörtte üçü, mobil reklam harcamalarını geçen yıla kıyasla ortalama yüzde 59 oranınında artırmayı planlıyor.
 
Markaların mobil reklama ağırlık vermeleri bu reklam aracına güvendikleri anlamına gelmiyor. Yapılan araştırmada katılımcı reklamcıların yüzde 53'ü mobil reklamı bir dereceye kadar (somewhat) başarılı gördüklerini dile getiriyor.
 
ABD Reklamcılar Derneği ve Mobil Reklamcılık Derneği'nin yaptığı ortak araştırma sonuçları, mobil reklamın yeni bir mecra olduğunu ve bu mecrayı daha uzun süredir kullananların daha başarılı sonuçlar aldıklarını gösteriyor.
 
MediaCat Online
ÇOK OKUNANLAR