GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

112 Acil

Kanal D

112 Acil

Kanal D Türkiye'de şimdiye kadar hiç yapılmamış bir reality program ile yaza damgasını vuruyor. Özel televizyonların dünyamıza girdiği 1990'lı yıllarda reality show çok izlenene programlardı.

Ancak bu programların ortak özelliği "show" olduğu gerçeğinin altının kalın çizgilerle çizilmesine dayanıyordu. Ekranlar fakru zaruretten ağlayan sıradan insanların hikayeleri ile suçlu olduğu ilan edilenlere tüküren sunuculardan geçilmiyordu.

O dönem çabuk bitti ve özellkle yerli dizi furyası sayesinde reality showlar çabuk unutuldu. Ancak Kanal D'nin iki hafta önce başlayan "reality" programı 112 Acil işin "show" kısmından uzak, kaliteli bir çizgi ile hayatın içinden tamamen gerçek insan hikayelerini ekrana getiriyor.

Şimdiye kadar kasksız motosiklet kullanmanın, polisten yardım istemek dururken tek başına uyuşturucu baronlarına karşı ucuz kahramanlığa girişmenin, güvenlik ipi kullanmadan yüksek katlarda inşaat ve tamirat işi yapmanın nasıl ölümcül sonuçlar doğurduğu, en çarpıcı ve gerçek örnekleriyle ekrana getirildi.

Ambulans ekiplerinin, ilk yardım timlerinin, hastanelerin acil servisindeki genç doktorların hayat kurtarmak için nasıl bir çaba içine girdiklerini gözler önüne seren 112 Acil, olay yerine geç geldikleri için eleştirilen ambulans şoförlerinin, kördüğüm halindeki İstanbul trafiğini aşmak adına nasıl cambazlık yaptıkları, onlar için ayrılmış emniyet şeritlerinde salına salına giden vurdumduymaz şoförlerle nasıl mücadele ettiklerini de gözler önüne seriyor.

Perşembe geceleri ekrana gelen 112 Acil ekibi günün televizyoncusu olmayı haketti.

ÇOK OKUNANLAR