KİTAPLIK

1111 maddelik RTE Sözlüğü 2. baskısını yaptı

One minute'tan 'Öcü edebiyatına' kadar Erdoğan'ın, Başbakanlığı süresinde Türk siyaset literatürüne kattığı ilginç söylemler 2. baskısını yaptı

1111 maddelik RTE Sözlüğü 2. baskısını yaptı
GAZETECİLER.COM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı koltuğuna oturduğu ilk günden bugüne söylediği ve literatüre geçen sözlerinin incelendiği 1111 Maddede RTE sözlüğü büyük ilgi gördü. Gazeteciler Eren Demir ve Taşkın Su'nun hazırladığı sözlük, ilk haftanın sonunda 2. baskıya geçti.

Bir arşiv çalışması olan kitap Türkiye'nin son 8.5 yılının da bir özeti niteliğinde.Akis Kitap'tan çıkan sözlükte, Erdoğan'ın rakipleriyle girdiği sert polemikler, siyasete bakış tarzına yönelik ipuçları var. 'Muhtar bile olamaz diye manşet attılar', 'Ana Muhalefet Mahkemesi', 'Zaman hırsızları', 'Temel Reis'lik bana yakışır', 'Uçma özürlü', 'Kriz uzmanı', 'Bitmemiş şey açılmaz', 'Paraların turşusunu kurmayın', 'Kanlı pazardan rant devşirenler' gibi 1111 maddenin yer aldığı kitap son 8.5 yılın özeti gibi.

Eren Demir, kitapla ilgili olarak '2 yıllık bir çalışma. Başbakan Erdoğan, 'milletin diliyle konuşuyoruz' diyen farklı ve renkli bir lider. Biz de Erdoğan'ın kitleler üzerinde büyük etki yaratan hitap gücünü inceledik. Siyaset ve iletişime ilgi duyan herkes için iyi bir arşiv çalışması' diyor.

Türkiye'de ilk kez bir siyasi lider için böyle bir çalışma yapıldığını belirten Taşkın Su ise 'Söz uçar yazı kalır. Türk siyaset tarihine bir not düşmek istedik' diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR