GÜNCEL

Yurtdışına satılıp da en çok para kazandıran dizi hangisi?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Türkiye'nin ihracat şampiyonu dizilerini yazdı... Listenin zirvesinde haftaya final yapacak olan Star TV'nin "Paramparça" dizisi var...

Yurtdışına satılıp da en çok para kazandıran dizi hangisi? - Sayfa 1

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Türkiye'nin ihracat şampiyonu dizilerini yazdı... Listenin zirvesinde haftaya final yapacak olan Star TV'nin "Paramparça" dizisi var... Sina Koloğlu, Paramparça dizisinin neden bitirildiği ve kaç paraya mal olduğuyla ilgili de çarpıcı bilgiler paylaştı... İşte o yazıdan bazı bölümler:

Yurtdışına satılıp da en çok para kazandıran dizi hangisi? - Sayfa 2

Tahminim sezon sonu yani haziran ayında bitirilmesiydi, erkene aldılar. ‘İzlenme oranları’ çok düşmüştü. Yine de üç yıl gibi bir sürede, bu kadar dizinin tüketildiği ortamda gayet iyi...

Yurtdışına satılıp da en çok para kazandıran dizi hangisi? - Sayfa 3

YALININ AYLIK KİRASI NE KADAR? Pahalı bir yapım ‘Paramparça’. Nurgül Yeşilçay’ın, Erkan Petekkaya’nın ve yalının ücreti... Sadece yalının aylık 50 bin dolara kiralandığı yazılmıştı.

Yurtdışına satılıp da en çok para kazandıran dizi hangisi? - Sayfa 4

Bugün bir dizinin para kazanması için ortalama yüzde sekiz reyting alması, idare eder nitelikte olması için ise yüzde altı civarında bir izlenme oranına sahip olması gerekir.