GÜNCEL

Yaşamaya ve yaşatmaya dair tabu yıkan bir film: "KERVAN 1915"

İsmail Güneş'in yazıp yönettiği "Kervan 1915", 15 Temmuz Şehidi Erol Olçok'un anısına 6 Ekim’de sinemalarda!

Yaşamaya ve yaşatmaya dair tabu yıkan bir film: "KERVAN 1915" - Sayfa 1

Yapımcılığını Aynur Güneş’in, senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini İsmail Güneş’in üstlendiği “Kervan 1915” filmi beş yıl süren zorlu bir yapım sürecinin ardından, 6 Ekim 2017’de vizyona giriyor.

Yaşamaya ve yaşatmaya dair tabu yıkan bir film: "KERVAN 1915" - Sayfa 2

Çekimleri 90 günde tamamlanan film için 12 farklı yerde büyük çaplı setler kuruldu; filmde oyuncular, figürasyon ve teknik ekipten oluşan 2000’e yakın kişi görev aldı.

Yaşamaya ve yaşatmaya dair tabu yıkan bir film: "KERVAN 1915" - Sayfa 3

1915 yılında yaşanmış olaylardan beyazperdeye uyarlanan yapım, Osmanlı Devleti’nin savaş bölgelerinde erkekleri düşman saflarına katılma ihtimali olduğu için; lojistik destek sağlayan, sağlama ihtimali olan sivil Ermenileri, harp sonuçlanıncaya kadar tehcir (zorunlu göç ve iskân) kararının uygulamasından bir kesitin anlatıldığı yol hikâyesi.

Yaşamaya ve yaşatmaya dair tabu yıkan bir film: "KERVAN 1915" - Sayfa 4

Tehcir kararının uygulanması sırasında kadın ve çocuklardan oluşan bir grup Ermeni’nin savaş sona erinceye kadar zorunlu olarak ikamet ettirilecekleri Suriye’ye taşınmasını bir iş olarak üstlenen Katırcı Salim ve adamlarının, vicdanın emrettiği “emanete ihanet etmeme” ahlakını dirayetle hayata geçirmelerinin örnek öyküsü... Bu çerçevede Türk’ler ve Ermeni’ler arasında Birinci Dünya Savaşı sırasında tamamen bozulan itimat duygusunun nelere mal olduğuna film yoluyla bir ayna tutma çabası...