GÜNCEL

Türk dizilerinin bu kadar uzun olmasının 5 nedeni

Dizilerin uzunluğundan en çok oyuncular ve izleyiciler şikayetçi... Uykuyu haram ediyor bazı diziler... Peki sahi neden uzun bu diziler bu kadar?

Türk dizilerinin bu kadar uzun olmasının 5 nedeni    - Sayfa 1

Bir dönem televizyon izleyicisi olarak dizi başından kalkamaz olmuştuk. Sonra o diziler azalarak bitti. Sonra aradan çok zaman geçmeden şimdi yeniden bir diziler yıldız kuşağından geçiyoruz bir süredir. Her güne birer değil ikişer dizisi var hepimizin. Bir de uzunlar, başka bir şey izlemek mümkün değil. Yemekten sonra başlıyoruz, esnemekten ağzımız yırtılırken ancak bitiyor. Bir de üzerine önümüzdeki haftanın gerçeği hiç de yansıtmayan fragmanını bekliyoruz. Tamam uyku haram. Peki sahi neden uzun bu diziler bu kadar?

Türk dizilerinin bu kadar uzun olmasının 5 nedeni    - Sayfa 2

ÇÜNKÜ YARIDAN FAZLASINDA BAKIŞIYORLAR Onlar bakışadursun siz duşunuzu alın, çayınızı tazeleyin. Bir reklam araları bir de tansiyonun yükseldiği o bol müzikli birbirine anlamsızca bakış sahneleri. Bu iki arayı dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Çünkü ikisi de yaklaşık 4 dakika sürüyor. Hiçbir şeyi kaçırmıyorsunuz, merak etmeyin. Neden bu kadar bakışıyorlar, çünkü dizinin uzaması lazım, o dakikaların dolması lazım. Ya dizi erkenden biter de seyirci kanalı değiştirirse!

Türk dizilerinin bu kadar uzun olmasının 5 nedeni    - Sayfa 3

ÇÜNKÜ KONUŞMAK YERİNE TRİP ATIYORLAR Bakışmaları bir kenara bırakalım üzerine bir de basitçe konuşularak çözülecek sorunların sezonlarca ortaya çıkmaması muamması var. Senaryolar mı kısır, biz mi o kadar akıllı değiliz bilemiyoruz ama bazen gerçekten ‘Yeter artık’ diye bağırası geliyor insanın. Gerizekalılar anladı adam aslında yalandan öyleymiş, kadın anlamadı!

Türk dizilerinin bu kadar uzun olmasının 5 nedeni    - Sayfa 4

ÇÜNKÜ DÜNYADAKİ TÜM OLAYLAR DÜNYADAKİ BİR AİLENİN BAŞINA GELİYOR Bizim dizilerdeki tüm aileler Kennedy ailesi gibi. Dünyada ne kadar kötü şey varsa sırasıyla onların başına geliyor. Tam büyük gelin rahat etti diyorsun küçük gelinin çocuğu kaçırılıyor. Tam çocuk bulunuyor, ortanca eniştenin aslında ailenin büyük düşmanı ailenin süt annesi olduğu ortaya çıkıyor. Biter mi o dizi? Sahi bu dizinin konusu neydi tam olarak?