GÜNCEL

Onları iyileştirmek ibadet gibi! Şükrün fotoğrafları...

Yeryüzü Doktorları ile gittiği Nijer'de gönüllü doktorluk yaparken eli boş dönmeyen Elif Tanır, orada çektiği fotoğraflarla bir sergi açtı.

Onları iyileştirmek ibadet gibi! Şükrün fotoğrafları... - Sayfa 1

Elif Tanır, 20 yıllık hekim. Aynı zamanda profesyonel bir fotoğrafçı. Tıp eğitimi alırken fotoğrafın gizemli dünyasını keşfetmiş ve bu alanda kendisini geliştirmek için çalışmış. İlk kez Yeryüzü Doktorları ile gittiği Nijer'de gönüllü doktorluk yaparken eli boş dönmeyen Tanır, orada çektiği fotoğraflarla bir sergi açtı. Elde ettiği geliri de Nijer'deki göz hastanesine bağışlayacak.

Onları iyileştirmek ibadet gibi! Şükrün fotoğrafları... - Sayfa 2

"Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi"nde dün ziyarete açılan 'Nijer'den İnsan Manzaraları' sergisi 22 Aralık tarihine dek ziyaret edilebilir. Satışa çıkarılan eserlerden elde ettiği geliri Nijer'deki hastaneye bağışlayacak olan Tanır, "Nijer'de o insanların yanında olmak çok kıymetliydi. Onları iyileştirmek ibadet gibi" diyor.

Onları iyileştirmek ibadet gibi! Şükrün fotoğrafları... - Sayfa 3

45 yaşındaki Dr. Elif Tanır, "Hac zamanı Suudi Arabistan'a gönüllü doktor olarak gidip hac görevimi de yerine getirmiştim ama Nijer'de o insanların yanında olmanın duygusu bambaşka" diyor ve ekliyor: "Ben profesyonel olarak fotoğraf çekiyorum ama para kazanmak için yapmıyorum. Bu ilk projem oldu. Bundan sonra da inşallah sosyal yardım projeleri gerçekleştirmek istiyorum."

Onları iyileştirmek ibadet gibi! Şükrün fotoğrafları... - Sayfa 4

Nijer'deki tipik kadın hikayesini bu portre ile anlatmaya çalışan Tanır, "Kadınlar orada doğurmak zorundalar. Çünkü ölüm yaşı çok düşük. Kadınların oradaki birinci görevi doğurmak. Ne kadar doğurabilirlerse nüfusu o kadar koruyabileceklerine inanıyorlar" diyor.