GÜNCEL

İlber Ortaylı'nın gençlik hali sosyal medyayı salladı!

İlber Ortaylı Instagram hesabı üzerinden gençlik fotoğrafını paylaştı. 1979 yılında ait olan fotoğraf binlerce beğeni ve yorum aldı.

İlber Ortaylı'nın gençlik hali sosyal medyayı salladı! - Sayfa 1

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Insagram hesabından paylaştığı fotoğraf büyük beğeni aldı. 32 yaşındaki halini paylaşan Ortaylı, "Gençlik, Ankara, 1979." notunu düştü. 1 saatte 50 bin'e yakın beğeni alan fotoğrafa yüzlerce yorum geldi.

İlber Ortaylı'nın gençlik hali sosyal medyayı salladı! - Sayfa 2

İlber Ortaylı, 21 Mayıs 1947 tarihinde Avusturya Bregenz'de bir göçmen kampında Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur.

İlber Ortaylı'nın gençlik hali sosyal medyayı salladı! - Sayfa 3

Annesi Şefika Hanım, babası Kemal Ortaylı'dır. 1949 yılında 2 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındılar. Sonra taşındıkları Ankara'da etlik ilkokulunda okudu. Almanca öğrenmesi için kaydettirildiği İstanbul Avusturya Lisesi'nde hazırlık ve ortaokul birinci sınıfı okuduktan sonra Ankara Atatürk Lisesi'ne geçti. Atatürk Lisesi'nden 1965 yılında mezun oldu. Annesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde görev alan İlber Ortaylı, Rusça'yı, Rusya tarihini ve edebiyatını annesinden öğrendi.

İlber Ortaylı'nın gençlik hali sosyal medyayı salladı! - Sayfa 4

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1969) ile Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Viyana Üniversitesi Slavistik ve Orientalistik Bölümü'nde öğrenim gördü. Chicago Üniversitesi'nde master çalışmasını Prof. Halil İnalcık ile yaptı. "Tanzimat Sonrası Mahalli İdareler" adlı tezi ile 1974 yılında doktor, "Osmanlı İmparatorluğu'nda Alman Nüfuzu" adlı çalışmasıyla 1979 yılında doçent oldu. 1982 yılında devletin akademik politikalarına tepki olarak görevinden istifa etti.