GÜNCEL

Hürriyet muhabiri sokakta 3 gece geçirdi...

Hürriyet gazetesi muhabiri Savaş Özbey, Türkiye'deki 100 bine yakın evsizin nasıl yaşadığını görmek için 3 gün 3 geceyi sokakta onlarla birlikte geçirdi...

Hürriyet muhabiri sokakta 3 gece geçirdi... - Sayfa 1

Hürriyet gazetesi muhabiri Savaş Özbey, Türkiye'deki 100 bine yakın evsizin nasıl yaşadığını görmek için 3 gün 3 geceyi sokakta onlarla birlikte geçirdi... Dertlerini daha iyi anlayabilmek, seslerini size ulaştırabilmek için üç gün onlar gibi yaşadı. Sokaklarda, parklarda, yağmur altında yattı. Onlarla beraber aşevlerinde karavanadan yemek yedi. Tanışıp hikâyelerini dinledi. Foto muhabirleri de çaktırmadan her anını görüntüledi... İşte o 3 günden arda kalanlar...

Hürriyet muhabiri sokakta 3 gece geçirdi... - Sayfa 2

Saat 03.00, Taksim Meydanı, metro çıkışı... Savaş Özbey’in sokaktaki ilk uykusu. Birazdan yağmur başlayacak ve açıkta yatan bütün evsizler kendine sığınacak kapalı bir alan arayacak.

Hürriyet muhabiri sokakta 3 gece geçirdi... - Sayfa 3

Sahipli köpekler atlayıp zıplarken, sokak köpekleri niye miskin miskin uyur, artık biliyorum. Çünkü onlar gece uyumamış oluyorlar. Sokaktaki bir can için, gece, uyunacak zaman değil. Tetikte olup kendini tehlikelerden koruma, hazır insanlar yokken, yiyecek bir şeyler arama zamanı... Evsiz insanlar da böyle. Çoğunlukla gece uyumuyorlar. Gündüz, tehlikeler geçip hava ısındıktan sonra alıyorlar uykularını.

Hürriyet muhabiri sokakta 3 gece geçirdi... - Sayfa 4

İlk gece, ilk arkadaşlarım: Sevgi Abla’yla Ayhan. Sevgi Abla’nın kırmızı ayakkabıları falan var, kadın da olunca cesaretlenip yanlarına gidiyorum. Nerede yatacaklarını soruyorum. Ceylan Intercontinental Oteli’nin personel çıkışında yatıyorlarmış. Önünde taksi durağı olduğu için güvenliymiş. Üstü kapalı ve kuytuda olduğu için de soğuk değil. Parkın görevlisi gelip bizi banklardan kaldırıyor. Fıskiyeleri açıp çimleri sulayacak. “Islanırsınız” diyor.