GÜNCEL

Herşey siz herşeyden haberdar olun diye...

Gazete ve televizyonların görünmez kahramanları. Gazetecilik deyimi ile onlar ''Sokağın hamalı''. İşte muhabirler, kameramanlar ve foto muhabirlerinin sokak halleri...

Herşey siz herşeyden haberdar olun diye... - Sayfa 1

Gazete ve televizyonların görünmez kahramanları. Gazetecilik deyimi ile onlar ''Sokağın hamalı''. Kamuoyunu bilgilendirmek toplumda yaşanan olumlu olumsuz her türlü olayı anında çalıştıkları gazete ve televizyonlara ileten muhabirlerdir.

Herşey siz herşeyden haberdar olun diye... - Sayfa 2

Çalıştıkları ortamlar o kadar hızlı değişir ki, ne zaman hangi saat hangi gün nerede olacaklarını bilmezler. Kar-kış, sıcak-soğuk demeden mesai kavramı olmadan görev yaparlar. Onlar için yorgunluk, dinlenmek diye bir düşünce yoktur, 24 saat gazetecilerdir, her an, gece gündüz göreve hazırdırlar.

Herşey siz herşeyden haberdar olun diye... - Sayfa 3

Bu görevler bazen o kadar zor olur ki, zaman zaman hakaret, tehdit ve saldırıya varan işler olabilir. İşte burada onların yaptıkları işin bir parçası ya da kuralı sabır, metanet, sessiz kalmaktır. Görevleri, yaşadıkları, tanıklık ettikleri olayları en objektif şekilde aktarmaktır.

Herşey siz herşeyden haberdar olun diye... - Sayfa 4

Hani okulda, iletişim fakültelerinde öğretildiği gibi onlar ''Kanaat önderleridir''. Bunun sorumluluğuyla en sade şekilde olayları kamuoyuna aktarmaları gerekir. Bu mesleğin en değişme, değişmemesi gereken kuralı budur.