GÜNCEL

Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlandı...

Tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Harun Kolçak için Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Bursa Gemlik'te toprağa verildi...

Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlandı... - Sayfa 1

Tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Harun Kolçak için Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törene oğlunu kaybeden Yeşilçam'ın usta ismi Eşref Kolçak rahatsızlıkları nedeniyle katılamadı... Camide sanatçının kuzenleri Iraz Hantal, Burak Tegül ve Kerem Seyhan taziyeleri kabul etti. Harun Kolçak için öğle vakti cenaze namazı kılındı. Sanatçının cenazesi, Bursa Gemlik'te bulunan annesinin mezarının yanına defnedildi.

Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlandı... - Sayfa 2

Oğlunun tabutunu omuzlayan 90 yaşındaki Eşref Kolçak, ayakta durmakta güçlük çekti.

Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlandı... - Sayfa 3

Önceki gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 62 yaşındaki sanatçı Harun Kolçak, Teşvikiye Cami’nde düzenlenen cenaze namazı ile son yolcuğuna uğurlanıyor. Cenaze törenine, Kolçak’ın hayranlarının yanı sıra, iş ve sanat dünyasında çok sayıda ünlü isim katıldı.

Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlandı... - Sayfa 4

Sanatçı Ediz Hun, Harun Kolçak'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Harun Kolçak'ın babası Eşref Kolçak'ın da çok zor anlar yaşadığını anlatan Hun, evlat acısının çok büyük bir acı olduğuna dikkati çekti. Hun, "(Eşref Kolçak'la) Dün akşam konuştuk, 'İyiyim Edizcim.' dedi. 'Bir emrin var mı?' dedim. 'Yok, ben Gemlik'te kalacağım. Onu burada kucaklayacağım.' dedi. Gelemedi, bugün gelemiyor buraya, 90 yaşında, 1927'lidir ama bizim büyüğümüzdür. Saygı duyduğumuz bir sanatçıdır. Allah sabır versin." diye konuştu.