GÜNCEL

Hangi diziler para kazanıyor? Hangileri kazanmıyor?..

Bir dizinin haftalık maliyeti ne kadar?.. Hangi diziler para kazanıyor... Bir dizi en az kaç reyting almalı ki para kazansın?..

Hangi diziler para kazanıyor? Hangileri kazanmıyor?.. - Sayfa 1

Bir dizinin haftalık maliyeti ne kadar?.. Hangi diziler para kazanıyor... Bir dizi en az kaç reyting almalı ki para kazansın?.. Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu dizi yapımcıları ve televizyon yöneticileriyle konuşup kazanan dizileri, kazanmaya yakın dizileri yazdı... İşte o yazı:

Hangi diziler para kazanıyor? Hangileri kazanmıyor?.. - Sayfa 2

Piyasanın iyi iş yapan isimleriyle (şirket ve kanal yöneticisi) farklı ortamlarda konuşma fırsatım oldu. Bir konuda birleştiklerini gördüm; Yüzde 5 reyting alan bir diziye seviniliyor. Ortalama bir dizinin bölüm başı maliyetinin 800 bin TL olduğunu söylüyorlar. Bu oran bile maliyeti kurtarmaya yetmiyormuş. Üşenmedim, bir ortalama yapayım, durumu anlayalım istedim. Gayrı resmi haliyle kim kurtarıyor, kim kurtaramıyor? Benim de keyifle izlediğim fakat oranları düşük diziler var. Reklamveren için tüketen izleyici önemli. Çoğunluk AB grubunda. O zaman total izleyici ne işe yarıyor? Kimi “Benim için önemli olan AB” diyor, kimi ‘en çok izlendiği’ kategoriyi önümüze koyuyor. Ben ortalamalara baktım. Rahat iş yapan 10 dizi var;

Hangi diziler para kazanıyor? Hangileri kazanmıyor?.. - Sayfa 3

1- ’Diriliş Ertuğrul’

Hangi diziler para kazanıyor? Hangileri kazanmıyor?.. - Sayfa 4

2- ’İçerde’