GÜNCEL

Haber kameramanları ödülleri sahiplerini buldu!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber kameramanları ödülleri sahiplerini buldu! - Sayfa 1

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber kameramanları ödülleri sahiplerini buldu! - Sayfa 2

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, kurumun Basın-Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da görevlerinin başında olduklarını belirterek, "Hiçbir şeyden çekinmeden, korkmadan ve etkilenmeden en iyi şekilde görevimizi yerine getirmek ve Türk halkının o demokrasi mücadelesine biz de kendi mesleğimiz doğrultusunda katkıda bulunmak için masalarımızın ve kameralarımızın başındaydık. Türk basını, 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde görevini fevkalade üstün bir başarıyla yerine getirdi." dedi. Akarca, Türkiye'de bağımsız bir medya, bağımsız kameramanlar ve muhabirler olduğunu söyledi.

Haber kameramanları ödülleri sahiplerini buldu! - Sayfa 3

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel de haber kameramanlarının kamuoyunun gören gözleri ve duyan kulakları olduğunu ifade etti. Polatel, Türkiye Haber Kameramanları Derneği üyeleri olarak dünyanın en sıcak bölgesinde görev yaptıklarını ve dünya kamuoyuna karşı sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi tüm haber kameramanlarının sahada olduğuna işaret eden Polatel, düzenledikleri yarışmanın dünyada benzeri olmadığını belirterek, yarışmaya 6 ülkeden 115 eserin katıldığını bildirdi. 15 Temmuz gecesi Ankara, İstanbul, Marmaris ve Diyarbakır'da meydanlarda görev yapan habercilerin kaleminden "Kalkışma" isimli bir kitap yazıldığını ifade eden Polatel, "Bu kitapta perde arkası, duyum, kulis yoktur. Bu kitapta 15 Temmuz'da meydanlarda yaşananlar var. Gelecek nesiller, 15 Temmuz gecesinin hava derecesini bile o kitaptan öğrenecekler." dedi. Polatel, kitabın ABD'de bazı üniversitelerin kütüphanelerinde de bulunduğunu kaydetti.

Haber kameramanları ödülleri sahiplerini buldu! - Sayfa 4

Törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Elvan, törenin sonunda kamerayı omuzuna alarak bir süre görüntü çekti.