GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diriliş Ertuğrul'u örnek gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan Erdoğan: Eğer benim 6-7 yaşındaki, 13-14 yaşındaki torunum Diriliş Ertuğrul dizisinin tekrarını da izliyorsa demek ki bunu kazanmışız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diriliş Ertuğrul'u örnek gösterdi - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen 3. Milli Kültür Şurası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Diriliş Ertuğrul dizisini kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarma konusundaki başarısı nedeniyle örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diriliş Ertuğrul'u örnek gösterdi - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Televizyonun, internetin, özellikle de sosyal medyanın kültürümüzü adeta yiyip bitirmesine göz yumamayız. Tam tersine bu imkanları, kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmak konusunda etkin bir şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diriliş Ertuğrul'u örnek gösterdi - Sayfa 3

"Osmancık", "Küçük Ağa" gibi Osmanlı tarihini, Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan dizilerin, bir nesin üzerindeki etkilerini çok iyi hatırladıklarını vurgulayan Erdoğan sözü Diriliş Ertuğrul dizisine getirdi ve şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diriliş Ertuğrul'u örnek gösterdi - Sayfa 4

"Şimdi de Diriliş Ertuğrul dizisi benzer şekilde ülkemizin içinde ve dışında ilgiyle takip ediliyor. Eğer benim 6-7 yaşındaki torunum, 12-13 yaşındaki torunum sadece normali izlemekle kalmayıp, tekrarını da izlemek suretiyle buna aşina kesbediyorsa demek ki bunu kazanmışız. Öyleyse bundan sonraki süreçte de yatırımlarımızda bunlara çok daha yer vermek durumundayız."