GÜNCEL

Aylan Kurdi fotoğraflarına BM'den büyük ödül

DHA muhabiri Nilüfer Demir, Bodrum'da sahile vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cansız bedenini gösteren fotoğrafları nedeniyle BM Gazeteciler Derneği'nin 'altın ödül'ünü kazandı.

Aylan Kurdi fotoğraflarına BM'den büyük ödül - Sayfa 1

BM’de görev yapan gazetecileri çatısı altında toplayan Birleşmiş Milletler Gazeteciler Derneği (United Nations Correspondents Association-UNCA), 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin Bodrum kıyılarına vuran cansız bedeninin, dünyayı ayağa kaldıran fotoğrafını çeken DHA muhabiri Nilüfer Demir’i "altın ödül"e layık buldu.

Aylan Kurdi fotoğraflarına BM'den büyük ödül - Sayfa 2

Sığınmacılar konusunda çalışmalar yapan en büyük uluslararası kurum olan BM’de görev yapan gazetecileri çatısı altında toplayan ve başarılı çalışmaları değerlendiren UNCA’nın Ödül Komitesi, 2003 yılında Bağdat’ta görev yaparken geçirdiği bir kaza sonucu yaşamını yitiren Boston Globe gazetesi BM Büro Şefi Elizabeth Neuffer anısına verilen "altın ödül"ü, DHA muhabiri Nilüfer Demir’in kazandığını duyurdu.

Aylan Kurdi fotoğraflarına BM'den büyük ödül - Sayfa 3

Alman Deutche Welle televizyon kanalı Martin Jay de aynı ödüle layık görülürken, Zimbabwe’den Küresel Güney Gelişim Dergisi muhabiri Ray Mwareya "gümüş" Kenya’dan Dış Politika Dergisi muhabiri Ty McCormick de "bronz" ödül almaya hak kazandı.

Aylan Kurdi fotoğraflarına BM'den büyük ödül - Sayfa 4

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve kendisinin görev süresinin dolmasının ardından görevi devralacak Antonio Guterres, Amerikalı ünlü oyuncu ve BM Barış Elçisi Leonardo DiCaprio, diplomatlar ile gazetecilerin de katılacağı UNCA ödül töreni, 16 Aralık’ta New York’un ünlü mekânlarından Cipriani’de yapılacak. UNCA ödül komitesinde, UNCA Başkanı Giampaolo Pioli, Carole Landry, Nabil Abi Saab, Valeria Robecco, Seana Magee, Emoke Bebiak, Sherwin Bryce-Pease, Olga Denisova, Zhenqiu Gu, Sylviane Zehil, Bouchra Benyoussef, Tuyet Nguyen ve Richard Roth bulunuyor.