GÜNCEL

Antalya Film Festivali başladı... Neler oldu?..

Antalya Film Festivali görkemli bir törenle start aldı. Ancak festivalin ilk filmini 800 kişilik salonda 80 kişi izledi...

Antalya Film Festivali başladı... Neler oldu?.. - Sayfa 1

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 53'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Antalya Film Festivali Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde onur ödüllerinin verildiği törenle start aldı. Festivalin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Antalya Film Festivali başladı... Neler oldu?.. - Sayfa 2

Açılış öncesinde Türk sanatçıların yanı sıra Danimarkalı ünlü aktris Connie Nielsen, İtalyan Maria Grazia Cucinotta ve Giulio Violati, Andie MacDowell, ABD'li tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu George Hamilton, ABD'li aktörler John Savage ve Esai Morales başta olmak üzere çok sayıda yabancı ünlü de kırmızı halıda yürüdü.

Antalya Film Festivali başladı... Neler oldu?.. - Sayfa 3

Törende Yıldırım Önal Anı Ödülü, gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık’a verildi. Mehmet Aslantuğ, ödülü Kenan Işık adına oğlu Mehmet Işık’a verdi. Mehmet Işık, "Babam Yıldırım Önal tiyatrosunda çalıştı. Onun emeğiyle Kenan Işık bu ödüle layık görüldü" dedi.

Antalya Film Festivali başladı... Neler oldu?.. - Sayfa 4

Törende onur ödüllerinin verildiği diğer isimler ise yönetmen Feyzi Tuna ile tiyatro ve sinema dünyasının önemli ismi Yılmaz Gruda oldu. Yılmaz Gruda’ya ödülü genç oyuncu Özgür Çevik verdi.