Araya yastık koyduysa aklı başka yerde!
GAZETECİLER.COM
Hülya Avşar'ın, Habertürk'te yayınlanan programının dün akşamki konuğu, cinsellik konusunda uzman görüşleri olan Dr. Haydar Dümen'di... Programda, toplumun cinselliğe bakış açısı, kadın ve erkeğin kıskançlık boyutları, dizi oyuncularının öpüşme sahneleri tartışıldı.
Konu Beren Saat'in, Kıvanç Tatlıtuğ ile rol gereği öpüşmesi ve 'aramıza yastık koyduk' açıklamasına gelince Haydar Dümen öfkelendi. Beren Saatin açıklamalarının sanatı ve sanatçıyı zedeleyeceğini ifade etti.
İşte programdan satırbaşları;
BU AÇIKLAMALAR SANATA VE SANATÇIYA OLAN GÜVENİ ZEDELER
Avşar kızı, Haydar Düman'e, "Sevişme sahnelerinde, sanatçılar tahrik olmayabilir mi? Ya da olabilir mi?" diye sorunca Dümen, sinema, dizi veya tiyatrodaki öpüşme sahneleriyle ilgili olarak oyuncuların yaptıkları 'Etkilendik, etkilenmedik' şeklinde yapılan açıklamalara kızarak bu tür açıklamaların sanata ve sanatçıya olan güveni zedeleyeceğini ifade etti.
Bunun örneğinin de Beren Saat olduğunu söyleyen Haydar Dümen, 'Aramıza yastık koyduk' açıklamasının yersiz olduğunu anlatarak öfkesini şöyle dile getirdi;
BEREN SAAT'E ÇOK KIZDI
"Sen bana sanatçı olarak 'Aramıza yastık koyuyoruz' dersen, baştan sona müstehcen bir deyimdir bu! Niye yastık koyuyorsun kardeşim sen sanatçısın.... Demek ki senin beynin başka yerde, bedenin alt tarafın başka yerde, yastık koyma gereği duyuyorsun. O zaman sen sanatçı değilsin! Bir sanatçı sanatı gereği öpüşür... Öpüşmesi yasaklanamaz... Öpüşürse de kınanmaz, yadrıganamaz! Tiyatroda da öpüşebilir. Sevgililer sokakta da öpüşebilir. Anne babalar da sokakta öpüşebilmeli, öpüşmeden korkmamalı insanlar, evde de çocuklarla öpüşülmeki çocuklar güven altında büyüsünler. Öpen insan hisseder... Dudak duağa değer, karşı taraftaki dudağı hisseder. Beyindeki frene göre öpülen kişiyle olan iletişimene göre, mesela ağzı kötü kokuyorsa kendini kötü hisseder, iyiyse iyi bakımdan etkilenir."
[photos]
HİSSETTİM YA DA HİSSETMEDİM NE DEMEK KARDEŞİM!..
Dr. Haydar Dümen, sanatçıların öpüşme sahneleriyle ilgili 'hissettim, hissetmedim' gibi açıklamalarını yapma zorunluluğu duymamaları gerektiğinin de altını çizerek,
" Ya bana ne kardeşim, hisset hissetme bu seni ilgilendirir. Ama öpüşüyorsan öpüşeceksin. Sanatını rolünü yapacaksın. Kimseye hesap vermeyeceksin ama benim aklıma, araya yastık koyarım dersen, hissini bırak, çok müstehcen bir şey söyledin. Bu müstehcenlikten dolayı da ben yılların ruh hekimi olarak seni asla affetmiyorum" diye konuştu.
Hülya Avşar ise Haydar Dümen'in bu öfkesine şaşırarak, neden bu kadar kızdığını sordu. Dümen'in yanıtı ise şöyle oldu:
"Haftalardır bunu söylüyorlar. Sanatıma dokunuyor. Türk sanatı gelişiyor. Bunlar içine dinamit atıyorlar. Yok ben yastık koyuyorum, yok ben hissetmedim. Sanatın bunlarla ilgisi yok! Buna sinirlenme sebebim de durmadan gündemde bunlar konuşuluyor. Başka işi bitti Türkiye'nin bunları konuşuyoruz."
(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)
www.gazeteciler.com sitesinden 13 Mart 2010 tarihinde yazdırılmıştır.